Veelgestelde vragen

Wat is het programma/tijdschema van de IRONMAN Weekend Westfriesland?
In het weekend van 24 tot en met 26 juni staat het IRONMAN Weekend Westfriesland op de planning. Het gehele weekend staat in het teken van de triatlonsport, waarbij ongeveer 4000 deelnemers over verschillende wedstrijden aan de start zullen verschijnen.

Het gehele tijdschema is hier te vinden.

Wat zijn de parcoursen van de verschillende wedstrijden in het IRONMAN Weekend Westfriesland?
Omdat de wedstrijden verschillende afstanden kennen, zijn er ook verschillende routes in overleg met de gemeenten en de provincie uitgezet.
De parcoursen vindt u op de homepagina.

Welke wegen rondom mijn huis zijn afgesloten?
De wegen van het parcours (zowel fiets- als loopparcours) worden afgesloten, zodat atleten veilig hun wedstrijd kunnen racen. Op verschillende plekken zijn officiƫle verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden of tegen te houden.

Om te kunnen zien of uw weg is afgesloten, kunt u op de verschillende parcoursen op de homepagina klikken.  

Op de verkeersplannen en in de Google My Maps links op de homepagina kunt u zien door welke straten het parcours gaat en waar een verkeersregelaar wordt ingezet.

Op welke tijdstippen zijn de wegen afgesloten?
Om te kunnen zien op welk tijdstip uw weg is afgesloten, kunt u bij de verschillende gemeenten kijken. Op het verkeersplan met de vooraankondigingsborden kunt u zien op welke tijdstippen de weg is afgesloten. De vooraankondigingsborden worden twee weken voorafgaand aan het evenement geplaatst, zodat u er al in een eerder stadium aan wordt herinnerd.

Geldt er een parkeerverbod voor mijn straat?
Er gelden geen parkeerverboden tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland. Alleen op de Schellinkhouterdijk geldt een parkeerverbod van donderdag 23 juni 22.00 uur tot en met zondag 26 juni 16.00 uur.

Zijn er oversteekpunten op het loopparcours?
Op een aantal punten op het loopparcours zijn oversteekpunten te vinden. Deze punten staan duidelijk aangegeven langs het parcours. Dit geldt alleen voor het loopparcours in de binnenstad van Hoorn.

Ik heb de bewonersbrief niet ontvangen.
Het streven is om uiterlijk 2 weken voor het evenement de bewonersbrieven te verspreiden.

U kunt ook hier de verschillende bewonersbrieven nalezen.

Als u niet aan het parcours woont, dan is het ook mogelijk dat u geen bewonersbrief van ons heeft ontvangen. 

Kan ik mijn huis te voet of per fiets bereiken?
U kunt ten alle tijden te voet of met de fiets aan de hand uw huis bereiken. Wij vragen wel om alert te zijn als u het parcours wil oversteken te voet of met de fiets aan de hand. De snelste atleten op het fietsparcours kunnen met 40+ km/uur passeren. We vragen u om de atleet niet te hinderen in hun wedstrijd.

Er woont iemand op mijn adres die ten alle tijden naar het ziekenhuis of een andere medische instelling moet kunnen geraken.
U kunt hiervoor contact met de organisatie opnemen. Samen zoeken we naar een gepaste oplossing, zodat u veilig naar het ziekenhuis of andere medische instelling kunt geraken. U kunt bellen met het telefoonnummer 0229-252300, wat op kantoortijden is te bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur. Op wedstrijddagen is dit nummer ten alle tijden bereikbaar.